Moninaisuusosaamisen kehittäminen työyhteisössä
Työelämä on yhä moninaisempaa – ja sen mukana myös osaamistarpeet muuttuvat. Moninaisuusosaaminen on keskeinen tulevaisuuden työelämätaito. Diakin asiantuntijat tukevat organisaatioita rakentamaan osallistavampaa, sensitiivisempää ja yhdenvertaisempaa työelämää käytännönläheisillä keinoilla.

Mitä?
Työelämä moninaistuu, ja vastaan tulee yhä useammin tilanteita, joissa työyhteisö tarvitsee tukea moninaisuutta huomioivan toimintakulttuurin kehittämiseen ja sopeuttamiseen. Työyhteisön moninaisuusosaaminen tarkoittaa työyhteisön kykyä arvostaa erilaisuutta, osata hyödyntää sitä ja tukea henkilöstön hyvinvointia ja kehitystä.
Monikulttuurisuus on moninaisuuden yksi osa-alue, mutta moninaisuus voidaan ymmärtää myös tätä laajemmin esimerkiksi ikään, sukupuoleen, seksuaalisuuteen tai vammaisuuteen liittyvänä asiana.
Diakin asiantuntijuus tukee organisaatioita rakentamaan yhdenvertaisempaa ja kulttuurisesti sensitiivisempää työelämää. Tarjoamme asiantuntijakumppanuutta, koulutuksia ja kehittämistukea, joiden avulla moninaisuusosaaminen juurtuu osaksi organisaationne arkea ja strategiaa.
Hyödyt
Diakin palvelut tarjoavat konkreettisia työkaluja ja voimavaroja, jotka tukevat koko työyhteisöä. Moninaisuuden tunnistaminen ja hyödyntäminen vahvistavat keskinäistä luottamusta, lisäävät sitoutuneisuutta ja parantavat työhyvinvointia. Ne myös tukevat parempaa johtamista ja mahdollistavat organisaation oppimista sekä uusiutumista.
Pitkällä aikavälillä hyvä moninaisuuden johtaminen näkyy työn tuottavuudessa, innovatiivisuudessa, kustannustehokkuudessa – ja vahvempana työnantajamielikuvana.
Kenelle?
Moninaisuusosaamisen kehittämisen palvelut sopivat kaiken kokoisille työyhteisöille, jotka haluavat konkreettisia keinoja moninaisen työyhteisönsä tukemiseen ja johtamiseen. Työskentely sopii niin johdolle kuin henkilöstölle, ja se voidaan räätälöidä yrityksesi tai organisaatiosi tarpeiden mukaan.
-
Hanna Hovila
Lehtori, suomen kieli ja viestintä (FM)
Moninaisuusosaaminen, kulttuuritietoisuus, kielitietoisuus, työelämäviestintä
-
Susanna Hyväri
Erityisasiantuntija, kouluttaja (VTT)
Osallistavat ja voimavaraistavat menetelmät, yhteisökehittäminen, kansalaisaktiivisuutta vahvistavat menetelmät, palvelumuotoilu